Fredagslesing #3

Her har jeg samlet noen artikler og essays fra sist uke som det kunne være interessant for flere å ta en titt på. Tekstene er vel under det man kan kalle "almenninteresse" og omhandler bla politiske emner, kultur og vitenskap. Kommenter gjerne hvis det er noen av artiklene som virker spennende/provoserende, uvesentlige eller regelrette feile.








 

Rites of passage – böckerna vi aldrig läste

Malin fra Unge Böcker skriver om de bøkene man aldri leste, men som man som regel smugleste likevel. Hun skriver om Harlequin-bøker (husmorporno) og forklarer hvorfor så mange leser disse bøkene. 


Indium
En av de mest sjeldne metaller i verden heter Indium og har atomnummer 49. Guardian Science forklarer hva metallet brukes til, hvor man finner det og ikke minst at metallet har en helt særegen lyd. 


The Mystery Behind Anesthesia

Technology review india skriver om hvordan ny forskning innen bedøvelse og narkose gir en annen forståelse for bevissthetens og dens grunnstruktur. Meget interessant lesning. 


Human experiments: First, do harm 

Nature skriver om eksperimentering på mennesker i Guatemala på 1940-tallet. 

Krig i Europa? Ikke længere umuligt 

Den rumenske skribenten Ovidiu Nahoi skriver om hvordan den nåværende økonomiske krisen og mangelen på felleseuropeisk identitet kan skape sosial uro og eventuell ny europeisk krig. 



Se også

Kommentarer