Danmark, DF og den store innvandrerdiskursen

Danmark og den store innvandrerdiskursen

Sjeldent kjedelig 

Politikk er sjeldent kjedelig i Danmark. Man har i dette landet, som så mange andre steder, en agurk-tid der andelen av politiske nyheter mildest sagt er minimal. Det er som regel i denne perioden Dansk Folkeparti griper sjangsen, og begynner å lodde stemningen blandt det mulige stemmekveg ved å slenge ut mer eller mindre gjennomtenkte påstander.
De fleste er vel klar over at DF er et høyrepopulistisk parti som baserer seg på tre grunndiskurser, nemlig frykten for islam/innvandrere, eldres vilkår i samfunnet og en strengerer kriminalitetspolitikk.  I tillegg ynder partier å fremstillle seg selv som liberalt, men tolker liberalt som værende en standpunkt mot avgifter når det gjelder alkohol og tobakk. Når det gjelder ekstreme uttalelser, har man latt de mer perifere elementene i DF som Mogens Camre, og Jesper Langballe levere ammunisjonen, og så har mor Pia etterfølgende kommet inn og forklart at i DF er det plass til alle og det er høyt under taket.'

Langballe & Camre

Mogens Camre har f.eks sagt dette:

»Hvad er det for en styrke, muslimerne bidrager med? Lavere uddannelsesgrad, højere sygdomsfrekvens, lav deltagelse på arbejdsmarkedet, høj kriminalitet. (...) Vi er ikke interesserede i den mangfoldighed, som består i parallelsamfund af tabere.« (Jyllands-Posten, 3.10.2007) link

og Jesper Langballe har med sin helt egen retoriske sensibilite uttalt dette::

følge Danmarks Radio mener Jesper Langballe, at det er på tide at indføre forskelsbehandling mellem etniske grupper, og vil opsige konventionerne, hvis de står i vejen for en frasortering af flygtninge og indvandrere med specifik entisk baggrund: »Vi ved, at problemet ligger i de muslimske grupper, som kommer fra Mellemøsten, og at de andre indvandrergrupper er uskadelige. Så hvis Danmark ikke totalt skal lukke sig inde, så er vi nødt til at skelne mellem etniske og religiøse grupper - ja, jeg mener faktisk slet og ret muslimer fra alle lande og ikke blot i Mellemøsten.« (Dr.dk, 4.12.2005). link

Det er jo tydelig for de fleste at dette er ekstreme utsagn, og Pia kjærsgaard fornektet seg ikke og forklarte i begge tilfeller dette som misforståelser eller eventuelt folks rett til ytringsfrihet osv osv.

Pia og parabolene

Det spennende var det denne gang var Pia selv, mor-DF, som sto for det siste anslaget mot "den islamske trussel" da hun lanserte tanken om et forbud mot parabolantenner i Ghettoer (andre mennesker sammen med undertegnede, foretrekker å bruke betegnelsen sosialt boligbyggeri eller sosialt belastede områder for å unngå den historiske slagside til getto-betegnelsen, men dét er tross alt en annen sak).

Et forbud mot paraboler i ghettoområder. Og hvorfor det? Det er fordi Pia og resten av DF er redde for (snik)islamiseringen som følger med utenlandske kanaler man kan få gjennom parabol, og da spesielt Al-arabya og Al-Jazeera. Hun uttaler:

"Skal det f.eks være tilladt, at Vollsmose er plastret til med parabol-antenner, som peger mod den mellemøstlige verden? Jeg ved godt, det er meget forbud, men det er nødvendigt. Fjern parabolerne". Link  

En ting er at Pia kjærsgaard tilsynelatende ikke er klar over at man kan få andre kanaler enn islamske kanaler når man retter en parabolantenne mot en av de mange TV-satelittene som suser rundt den blå planet, og at folk naturlig nok blir sure, når de ikke kan følge med på nederlandsk fotball, spansk porno eller tyrkisk X-faktor, en annen er at hun tilsynelatende heller ikke er klar over hvordan internett fungerer, der man kan streame de fleste kanalene. En tredje at hun heller ikke synes å være informert om befolkningssammensetningen i ghettoene, og det fjerde er hvordan hun mener at dette forslaget er forenelige med standpunktet i saken om muhammedtegningene, og at man ønsker å fjerne rasismeparagrafen med begrunnelse i et ønske om større ytringsfrihet.

For å ta det siste først: Diskongruens. Dette er ikke et reelt problem for DF. Partiet lever av å komme med kontradiktoriske utsagn, og føre en ren populistisk ideologi. De andre tre punktene stusser jeg litt over:

Enten hadde Pia kjærsgaards spindoktor fri den dagen og Pia tenkte at hun skulle lansere årets oppslag på personlig initiativ, ellers har DF denne gangen seriøst undervurdert befolkningen og den jevne DF-sympatisør.
Ekstrabladets kommentarfelt flommet i den etterfølgende tiden over med utsagn som omhandlet "utmelding av DF", "forbudspartiet DF", "ikke rør min parabol", "hva med oss som ser engelsk fotball" etc, der man tydelig sa ifra om hva man mente med forslaget. Hun valgte senere å moderere utsagnet med en halv-slapp kommentar om at man ikke skulle forby parabolene, men at man måtte vurdere å forby noen Tv-kanaler.
 
Jeg regner med at Pia neste gang lar pariaelementene i partiet komme med de mest ekstreme utsagnene, og holder seg i tillegg langt vekk fra alt som har med forbud og TV.
Ikke engang DF slipper unna med å lansere et forbud mot underholdning i Danmark.

PS: Hvis man først skulle forby kanaler fra midtøsten er vel kanskje Al-jazeera og Al-arabyia et dårlig sted å starte, men dette er vel neppe viktig i en DF-optikk

Kommentarer