Hizb-ut-Tahrir skal ikke gøres til martyrer

Artikkel i Berlingske Tidende av Jakob Mchangama.
Argumenterer for at man ikke skal forby Hizb-ut-Tarhir

Hizb-ut-Tahrir skal ikke gøres til martyrer

Kommentarer

  1. Ikke for å virke negativ, men Mchangama er ute av stand til å levere argumenter som kan brukes til annet enn pynt. Piedestallen han sitter på rager opp over atmosfæren. Han har månen som skrivelampe.

    Her er utgangspuntket hans: Det åpne samfunnet kan tåle alle slags debatter og gjennom disse debattene få alle onde ideologier til å smuldre på puppestadiet. Fordi det offentlige ordskiftet er så kompromissløst ærlig, slik at alle fascister blir utstilt og latterliggjort og avslørt, og derfor aldri kan mønstre oppslutning fra flere enn noen få dieharders, som det bare vil bli flere av hvis man prøver å kneble fascistene.

    Dette er et glansbilde som ikke har noe med praktisk virkelighet å gjøre. For i den praktiske virkeligheten er det nemlig slik at den kompromissløse ærligheten er så å si totalt fraværende, ettersom den krever mot. I konsensuskulturer er det ikke mot men feighet som er den viktigste dyden; evnen til å innordne seg, holde kjeft offentlig og nøye seg med å baksnakke på kammerset. I det øyeblikket noen tar opp hansken og ja, kritiserer Hizb ut-tahrirs ideologi, da vil folk som Mchangama enten holde seg fra å støtte dem eller rent ut drive klappjakt på dem "for å ødelegge den gode tonen"!

    Den gode tonen er nemlig viktigere for konsensus enn det frie ordskiftet. Motsetningsforholdet mellom de to er torpedoen i Mchangamas maskinrom. Derfor må Hizb ut-Tahrir forbys, slik at man kan hindre ideologien de representerer i å organisere seg. Med deres metoder (hets, intimidering, trusler, terror) pluss en arme av "nyttige idioter" som forsvarer deres rett til å eksistere for enhver pris (bokstavelig talt) behøver de bare noen få dieharders for å få flertallet brakt til taushet. Så snart folk tier stille er Mchangamas vidunderkur utløpt på dato.

    I skrivende stund kan vi bare konstatere at alle som kritiserer islamistisk ideologi blir automatisk stemplet som "høyrevridde" og noe nær samfunnsfiender. Det så vi sist da demoe mot Hizb, som var arrangert av folk fra enhedslisten, SF og Socialdemorkatiet, i samarbeid med foreningen Frit Iran, ble stemplet som, ja nettopp, "høyreorientert"!

    Mchangama har ikke feiret nyttår siden Muren falt.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar