Seriedrapsmannen i Malmø hadde bakgrunn i sanningsrörelsen

Det antirasistiske tidsskriftet expo.se   melder at den 39 årige som sist år ble anklaget for å ha drept 3 mennesker og beskutt utallige innvandrere i Malmø, var meget aktiv i "Sanningsrörelsen" som er den svenske pendant til "truth"-bevegelsen - en konspiratorisk bevegelse som har sitt utspring i angrepet på 11 september 2001. Den svenske "sanningsrörelsen" har sin base på hjemmesiden Vaken.se og mener at verden styres av en skyggeregjering,  New  World Order. I følge sannhetsbevegelsen har denne skjulte makteliten har orkestrert de fleste store hendelser i verdenshistorien. Vaken.se er del av den samme bevegelsen som den norske organisasjonen www.911truth.no og den danske 911truth.dk 

Expo beskriver Vaken.se som  "ett forum för konspirationsteorier många med inslag av antisemitism. Vaken.se är den viktigaste samlingspunkten för den svenska sanningsrörelsen."

Sannhetsbevegelsen har i lang tid blitt oppfattet som en kuriøs, men ufarlig bevegelse, men bevegelsen bygger på de samme antisemittiske og rasistiske forestillingene som all anden konspirasjonsteori, nemlig at det finnes en  en ond elite bestående av DE ANDRE ( være jøder, muslimer eller innvandere generelt) som skaper en skjult sammensvergelse for å utrydde eller undertrykke den resterende delen av befolkningen. Dette er fordummende og  ikke minst - tydeliggjort ved den overnevnte saken og terroraksjonen på utøya -  farlig tankegods.

Kommentarer